Tento blog je sbírka hlodů našeho pana docenta, posbíraných na zkouškách a akcích univerzitního sboru Ateneo. Napřed jsme se jim jenom smáli, ale pak jsme si řekli, že je škoda je nezapsat. Pan docent má opravdu velkou fantazii a zajímavé je, že většinou i pochopíme, co tím myslel. :D

Docentovy džouky založeny: listopad 2014
Blog založen: 20.2.2017

19.5.2015 jsem zjistila, že jsem nevědomky navázala na tradici psaní docentových hlášek, který jsou na Ateneáckým webu (přístupné bohužel jen pro členy) od roku 2008 a jejich dopisování končí na konci roku 2012. To znamená, že jsem začala právě v čas! =)
Dopisovány budou i džouky, co nemusí být nutně z úst docentových. =)

Náš tým:
Ivunec, Jóža, Hanka, Míša, (Romí, Wendy)

Přesunuto z Ivunec Blog

neděle 17. května 2015

15.5.2015 (Tanvald)

Jóža, Ivunec, Romí
  • Jožka: Já si vezmu všecko, stejnak nic nemám.
  • Jak už jsme si párkrát vyzkoušeli, výjezdy bývají často bohaté na umělecká sebevyjádření některých našich členů. Tanvald nebyl výjimkou. Po cestě tam jsme při rozezpívávání tematicky přetextovali první sloku písničky Daleká, šeroká. Pro zpestření jsme použili známý cimrmanovský absolutní rým.

    Daleká, klikatá
    Daleká, klikatá je cesta do Tanvaldu, cesta do Tanvaldu.
    Vzkázal mně sbormistr, že musím do Tanvaldu.

    Tato písnička se k cestě skvěle hodila. A ještě lépe její přetextovaná verze. Cesta byla opravdu daleká a dlouhá, místo slibovaných 4 a půl hodiny jsme ji jeli 6 a málem nestihli vlastní koncert.
    Klikatá byla taky a vůbec ne šeroká, protože jsme si to s autobusem štrádovali po těch nejužších polňačkách, co řidič mohl najít. Na těch by si vyhnuly akorát tak 2 pomalu jedoucí kola. Minimálně 2x jsme hleděli vstříc Jizeře, která tekla pod svahem začínajícím metr od našich levých kol. Nemluvě o větvích stromů, které kdyby byly ovocných stromů, zajišťovaly by skvělý zdroj potravy ucestovaným hudebníkům. Stačilo by jenom natáhnout ruku z okýnka. Ovšem štěstí nám nepřálo. Ovocné stromy to nebyly, a i kdyby byly, je květen. A ke všemu neměl ten klimatizovaný autobus otevírací okna.

Žádné komentáře:

Okomentovat